Het Grote Sinterklaaskookboek, een kloek boek

Kookboeken genoeg zou je zeggen. De omzet steeg dit jaar met 17 procent terwijl de totale boekenverkoop langzaam terugloopt!

 

Toch zagen uitgevers geen ene pepernoot in een boek dat geheel is gewijd aan die goeie ouwe Sint. Vreemd, want er zijn zoveel zoete lekkernijen waarvoor (nog) geen deugdelijke receptuur is, of receptuur die past bij deze tijd. Met minder suiker bijvoorbeeld.

 

Na boeken te hebben gemaakt als ‘Werelds koken op z’n Hollands’ en ‘Vier seizoenen lekker koken’ vonden foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan en ik het tijd voor ‘Het Grote Sinterklaasboek’.

 

Het resultaat: een kloek boek, in scharlakenrood en met een gouden lint. Meer dan 100 recepten hebben we weten te verzamelen. Van pepernoten en knapperige quinoa-, maar ook klassieke kruidnootjes tot boerenkoolsigaren en erwtensoep met chorizo. Niet alleen zoet, maar ook lekker hartig.

 

Typisch Hollands, maar ook lekker Spaans. Want waarom zou je tapas alleen in de zomer eten?’

 

De voorpret is begonnen, zelf sinterklaas zoet bakken is hip!

www.hetgrotesinterklaaskookboek.nl

Succes!




Culinaire groet,

 

Yolanda

 

YolandavanderJagt_2