Bedrijfskantines nieuwe stijl biedt zoveel nieuwe kansen

‘Het broodje kaas gaat nooit verloren, beetje bij beetje zie je toch iets veranderen in bedrijfskantines. Steeds meer mensen raken ervan doordrongen dat lekker en gezond eten wel degelijk samengaan.

 

Dat Nederlandse broodje kaas is nu een panini met geitenkaas, gemengde salade en vijgenjam. De vleeskroket heeft als gezonde vervanger de groentekroket. De bitterbal is tegenwoordig gevuld met oesterzwammen.

 

Als kok in Chez Panisse in Californië, en ook in de River Café in Londen, heb ik geleerd hoe spannend de groene keuken kan zijn. Sindsdien mag ik graag in opdracht een (h)eerlijk vegetarisch buffet samenstellen. Met daarbij een mooi stuk pancetta of varkensschouder die ‘live’ in plakken worden gesneden. Alsof je in het beste restaurant zit te eten!

 

Voor het hele gezin supergezond koken, blijft lastig. In de bedrijfskantine is dit minder lastig ! hier is de stap om een keer zo’n knapperige venkelsalade te proberen met olijfolie, citroen, ansjovis en kappertjes veel makkelijker. ‘Ha, lekker werken!’ zeg je dan handenwrijvend.’

 

Volle bak er tegen !
Culinaire groet,

 

Yolanda

 

YolandavanderJagt_2