Culinaire winter en veel omzetkansen voor soep

header-mc

 

Soep!

Een gerecht dat steeds meer aan populariteit wint. Een traditioneel onderdeel op de menukaart. En dat biedt veel omzetkansen! Voor zowel jouw restaurant of lunchzaak. Maar ook voor de supermarkt. In deze CULINAIRE INSPIRATIE UPDATE veel tips en suggesties voor mooie soepgerechten.

 

Soep die uw kassa doet rinkelen

Er zijn volop mogelijkheden om uw klanten met de mogelijkheden van soep te verrassen. Soep in de horeca op de menukaart of als amuses in uw restaurant.

 

Supermarkten sporen de consument aan om weer zelf in de keuken aan de slag wil laten gaan. Instapper in een dinermenu, door soep als extra gang te serveren betalen gasten niet de hoge prijs van een uitgebreid voorgerecht.

 

 

Je kunt ook een klein kopje als tussengerecht serveren. In beide gevallen kan het extra omzet zijn. Serveer naast een broodje tijdens de lunch ook een kopje soep bij de prijs in. Ontwikkel een compleet en vullend 12 uurtje voor de lunchgast en genereer extra omzet. In de supermarkt zie originele groentesoep pakketten. Het gemak in de supermarkt om in 1 keer mee te nemen is het gemak in de keuken om snel een verse soep op tafel te zetten. Ook hierdoor zie een stijging in groente-omzet.


jo


Vers en gemak

Supermarkten zijn zich steeds meer bewust dat consumenten meer vers en gemak willen. Inspireer de consument met een vernieuwd en verrassend vers aanbod op het schap. Vandaag de dag koken we weer meer. En staan we langer in het weekend in de keuken.

 

Op doordeweekse werkdagen willen we juist gemak en vers. Hier zijn snel te pakken soeppakketten voor ontwikkeld zoals het erwtensoeppakket of het tomatensoeppakket. Het aanbod verse soeppakketten in de winkel spreekt consument aan. Snel gepakt, overzichtelijk op het aanrecht en hup in de pan.

 

De geur van verse soep 

De consument maakt tijd vrij om de keuken in te gaan. Gemak staat nog steeds op nummer 1. Met kant en klare verse soeppakketten maken ze zelf in een handomdraai een heerlijke soep. Terwijl de soep zachtjes kookt is er tijd voor andere dingen zoals de post, laatste mailtjes of even een luisterend oor voor een kind.

 

Om van de soep een maaltijd te maken serveer je er tegenwoordig plukbrood bij. Dit is een ronde broodbol dat je aan de bovenkant in snijdt net niet helemaal door tot onderaan. Vul het brood met gebakken uien en geraspte kaas, kruidenmascarpone, grof gehakte rucola en zongedroogde tomaat.

 


nr-3-kwaliteit-vers

Hoge kwaliteit door vers

 

 

Door zelf de keuken in te gaan om soep te maken weten we wat er in gaat. We willen weten wat we eten. Verse groente, kruiden en bouillon. Soep kan heel voedzaam en gezond zijn. Maak je de soep de dag ervoor dan is het ook nog eens gemaksvoeding. Je kunt zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt. En als jij het niet doet, dan zit er ook geen suiker in. En natuurlijk voeg je er geen suiker aan toe. En start je een soep met olijfolie in plaats van boter.

 

Geweldige amuses met variatie van soep

 

Als je kleinere porties soep serveert is dit een ideale amuse. Het is een bijzonder origineel en gastvrij gerechtje. Serveer de soep in kleine glaasjes of kopjes. Serveer er zelf gemaakte kruidige soepstengels bij. Met een paar mosselen of vongole is het een mooie start met een feestelijke ‘touch’ van een dinermenu.

 

Zoek je nieuwe inspiratie voor soepconcepten of soeprecepten? 

 

Laat mij je met mijn culinaire creatieve inspiratie helpen om nieuwe soepen of soeppakketten op de kaart te zetten.

Graag wil ik met je meedenken over meer mogelijkheden en inspiratie om de omzet van soep te verhogen op jouw producten of menukaart.

 

Ja, ik wil graag een afspraak maken met met Yolanda om nieuwe omzetkansen te bespreken

 

Een uur samen in gesprek over nieuwe soepsmaken gaat de omzet op product of menukaart verhogen! Kijk nu voor meer inspiratie op mijn Pinterest pagina.

Culinaire groet,

 

Yolanda

 

YolandavanderJagt_2