Yolanda haar visie op het geweldige nieuwe restaurant concept van IKEA

Yolanda’s inspired by IKEA 

 

In het nieuw restaurant concept van IKEA is er bijzonder veel aandacht voor duurzaam gezond eten en drinken. Deze nieuwe visie van IKEA heeft geleid tot een geweldig nieuw restaurant concept. Bij Elle eten zat een extra IKEA bijlage. Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe concept. Innovatief en speels onderbouwd vanuit een geweldige visie.

 

IKEA introduceerde haar nieuwe visie op het restaurant met meer aandacht voor gezond eten en drinken. In alle IKEA Restaurants, bistro’s en Swedish Food Markets ligt komende jaren de nadruk op een meer gevarieerd en gezond aanbod van betaalbaar en duurzaam geproduceerde voeding. “We vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier om te gaan met mens en dier”, licht IKEA toe in publicaties.  “Het eten en drinken moet op een duurzame manier geproduceerd worden, zodat de impact op het milieu laag is.”

 

Eerder dit jaar werden bijvoorbeeld de vegetarische balletjes GRONSAKSBULLAR gepresenteerd. Ook vervangt IKEA komende maand alle frisdranken voor minder suiker bevattend en dus gezonder fruitwater.

 

Een geweldig concept dat ik als culinair liefhebber en ontwikkelaar van nieuwe culinaire concepten voor restaurants en bedrijfskantines graag wil toelichten.

 

1 AANDACHT VOOR ELKAAR 
1 aandacht voor elkaar

 

– Stop je smartphone even weg ga in gesprek met elkaar. IKEA heeft hier een geweldig inventieve oplossing voor gevonden ! Een apart hoesje in een placemat verwerkt. Geniaal.

– Is het jouw eten lokaal geproduceerd? Vertel ons waar je de lekkerste producten haalt. IKEA probeert interactie met de bezoeker te verkrijgen.

 

2 SOCIAAL DELEN VAN FOOD INFO 

2 deel food info

 

Door jouw foodfoto’s met hen te delen, ga jij ook lekker aan de slag in de keuken! IKEA daagt mensen uit hun culinaire foto’s te delen met IKEA. Hiermee willen zij een eigen community starten. Heel slim !

 

3 ALLES DRAAIT OM DUURZAAM EN GEZOND

3 duurzaam en gezond

 

IKEA concept keuken 2025, een fantastische plek om de hele dag te eten en te genieten van duurzaam voedsel. IKEA staat symbool voor innovatie en inspiratie. De culinaire ambitie wordt uitgedragen in hun keuken door een visie tot 2025 te etaleren. Zorgt voor betrouwbaarheid en geloofwaardigheid.

 

4 GEZONDER ETEN 

4 gezonder eten

 

IKEA haar wens om te achterhalen wat haar bezoekers bezig houdt met betrekking tot duurzame en gezonde recepten. De start van een mooie dialoog over duurzaam eten.

 

5 GROEIENDE INTERESSE IN GEZOND ETEN 

6 groeiende intresse in gezondeten

 

De foodtrend anno 2015/2016 is gezond eten. We willen weten waar ons eten vandaan komt en hoe het is bereid. IKEA beantwoord al deze vragen en etaleert haar visie op gezond en duurzaam eten. Een concreet antwoord op deze vraagstukken wordt tastbaar gemaakt in het nieuwe IKEA restaurant.

 

6 IT STARTS WITH FOOD

7 It start with food

 

Echt lekker koken begint altijd met echt lekkere ingrediënten die met liefde en zorg geproduceerd zijn. IKEA beseft dit licht al haar gebruikte ingrediënten op een smaakvolle wijze toe !

 

7 KIDS IN DE KEUKEN 

8 kids in de keuken

 

Wat is er nu leuker dan Kids in de keuken! Selluf laten ontdekken. Hen zelf laten kiezen in de winkel. Zelf laten koken en gerechten laten ervaren. Niet mee bemoeien maar hen aan het werk zetten!

 

8 HET BELANGRIJKE ONTBIJT

10 ontbijt

 

Voeg wat quinoa, noten en een royale snuf kaneel aan je ontbijt toe. Een goede start van de dag die ervoor zorgt dat je niet in een suikerdip beland.

 

9 SMOOTHIE TO GO

9 mindfull koken

 

IKEA begrijpt de populariteit van smoothies.  Door een avocado aan je smoothie toe te voegen maak je een lekkere gezonde en voedzame smoothie voor onderweg.

 

10 TIPS VOOR GEZOND ONDERWEG

13 tips gezond onderweg

 

Voedzaam, gezond, super easy en lekker. Neem je warme soep mee in een thermosfles.

 

11 DUURZAAM ETEN IS EEN BRON VOOR INNOVATIE

14 trend duurzaam bron voor inovatie

 

IKEA die denkt dat de trend van duurzaam eten een bron van innovatie kan zijn. Hoe zie jij dat? Ze leggen het op een mooie wijze uit.

 

12 TROTS OP VEGGIE BALLEN

15 ikea is trots op veggie ballen

 

Eindelijk zijn ze er dan de veggie ballen van IKEA. voor heel vega Nederland. En voor wie minder vlees wil eten, heb jij ze al geproefd?

 

13 YOGHURT BULGUR RECEPT

17 yoghurt bulgar recept

 

Verrassend in een ontbijtrecept van IKEA krokant gebakken (voorgekookte) bulgur.