Hoe kansen te pakken vanuit de opkomst van culinair 'fast casual'?

 

Ons dagelijkse eetpatroon in Nederland verandert snel en soms is dit patroon wel eens tegenstrijdig. Zo brengen we graag meer tijd door in de keuken, en koken met liefde bereide maaltijden zonder dat dit uren hoeft te duren.

 

Anderzijds zien we de sterke opkomst van verse (koel) producten bij supermarkten en ‘fast casual’ concepten. Verse, gezonde producten en horecaconcepten die een oplossing zijn voor de consument zijn tijdsprobleem. De consument ziet dat als een volwaardig alternatief voor wat betreft smaak, kwaliteit en gezondheid.

 

Dit maakt dat supermarkten en toeleveranciers nauwer gaan samenwerken in deze dynamische tijd. Vanuit gezamenlijke kennis nieuwe convenience koelproducten ontwikkelen. Of de introductie van nieuwe concepten voor comfort food gebaseerd op de kenmerken van horeca convenience gemak.


Gemak weet de consument te raken door vers, gezondheid en welzijn, transparantie en door culinaire waarden centraal te zetten. Het succes van fastfood restaurant Vapiano als voorbeeld voor verse en premium Italiaanse gerechten.


Recepten de basis voor succes in productontwikkeling voor supermarkten en toeleveranciers

 

Het is mijn passie om mee te werken aan deze vernieuwing in de wereld van food en productontwikkeling. Graag inspireer ik bedrijven door als ‘smaakmaker’ mee te kijken naar al lopende productieprocessen. En deze recepten succesvol te maken vanuit nieuwe inzichten, trends en creativiteit.

 

Recepten zijn pas succesvol als ze volledig kloppend zijn voor producent en consument.

 

Mijn creativiteit is om recepten te ontwikkelen die het juiste antwoord geven op het veranderende consumptie patroon. En onderscheidende versproducten voor nieuwe comfort concepten in de supermarkten.

 

Met jullie team denk ik mee in nieuwe concepten en innovatie. Ideeën van conceptontwikkelaars vertaal ik met mijn ‘smaakregie’ naar een concreet product. Door toevoeging van dat ene ingrediënt gaat het gerecht of product nog beter gaat smaken.


Quinoa is erg geliefd bij de consument. Een product dat veel mogelijkheden biedt voor verdere ontwikkeling. Bijvoorbeeld ‘kip parmigianonuggets met quinoacrust en kruidenpesto.

Mijn idee kan uw culinair succes zijn missie

 

Graag nodig ik u uit om samen te werken aan nieuwe inspirerende recepten voor de consument.

 

Succesvolle recepten ontwikkel ik in mijn kookstudio. Het zit hem in de eenvoud om meervoudig succes te boeken!

 

U kunt hier een afspraak met me maken, de deur is open voor een kop koffie en een goed gesprek.

Ja, ik ben heel benieuwd en wil graag in gesprek om te sparren over nieuwe ideeën of producten!

 

Ja, ik wil graag een afspraak maken met Yolanda voor de succesvolle recepten voor culinair fast casual producten

Culinaire groet,

 

Yolanda

 

YolandavanderJagt_2