Je geliefde culinair verrassen op Valentijnsdag?

 

Nog een paar dagen en dan is het weer Valentijnsdag! Wat wordt jouw plan? Uit eten of je geliefde verleiden met een geweldig menu thuis? Dat laatste?

 

Zo ja; dan wil ik je graag inspireren voor jouw TOP Valentijnsdag thuis.

 

In deze culiniare update ga ik jullie twee geweldige succes recepten voor Valentijnsdag geven.

 

Een fantastisch hoofdgerecht met runderribstuk. En een klassieker met zalm en gepocheerd ei. Zeker weten dat je hier je geliefde, partner of vrienden mee gaat verleiden.

 

 

Runderribstuk met Italiaanse kruiden 

Vraag je slager om een mooi stuk rundvlees te bestellen. Stop al je liefde en aandacht in het vlees en de bereiding, dat proef je en zo scoor je punten bij jouw Valentijn. 

Hoe bereid je runderribstuk met Italiaanse kruiden? 

Vraag je slager om een mooi stuk rundvlees te bestellen. Stop al je liefde en aandacht in het vlees en de bereiding, dat proef je en zo scoor je punten bij jouw Valentijn

 

2 kg runderribstuk met 2 ribben + 4 tenen knoflook, schoongemaakt + 10 takjes tijm + 1 takje rozemarijn + 5 takjes majoraan + 5 takjes oregano + 50 ml olijfolie + 3 el 1 (bio)citroen, 500 g cavolo nero, schoongemaakt ook nodig grillpan + vleesthermometer + vijzel

 

Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en leg het in een braadslee. Stamp in de vijzel 3 tenen knoflook met een beetje zout fijn tot een grove puree. Snijd de kruidentakken grof, voeg ze bij de knoflook en stamp fijn. Roer de olie erdoor. Breng op smaak met peper. Schil de citroen met een dunschiller, voeg de schillen toe en stamp nog even mee.

 

Wrijf het vlees in met de grove kruidenrub en laat het 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 130°C. Verhit de grillpan en gril het vlees, draai een kwartslag en draai het vlees om, gril aan beide kanten. Leg het vlees in de braadslee in het midden van de oven en rooster het vlees in ± 1 uur, zodat het medium rare van binnen is. Keer het tussendoor een keer om. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees ga voor een kerntemperatuur van ca. 52-55 graden.

 

 

Bekijk hier meer verrassende recepten van mij in Delicious

 

Een klassieker voor jouw Valentijn 2017

Egg benedicts so easy en verrassend lekker. Gewoon een heerlijk voorgerecht met zalm voor een geweldige Valentijnsavond. Bekijk de video voor inspiratie. Met dit recept kun je jouw partner verleiden en verrassen. Wil je een vegetarische optie, schaaf dan met de kaasschaaf avocado-krullen boven de bruschetta. Serveer met een jalopeno-korianderolie en limoen.


.

Hoe verras jij jouw klanten?

.

Hoe verleidt jij jouw doelgroep om kennis te maken met jouw product? De consument gaat weer de keuken in. Neemt de tijd om goede kwaliteit producten in te kopen. En wil weten waar het vandaan komt. Inspiratie komt van markten, foodtrucks, foodmagazines uit de supermarkt zoals bijvoorbeeld Hallo Jumbo of foodglossy’s zoals Elle Eten of Delicious. Met liefst eenvoudige verrassende recepten gaat de consument thuis in eigen keuken aan de slag. Om vervolgens samen te eten en te genieten.

.

De tendens is lokaal vlees, meer groente en goede kwaliteit in kant en klaar producten. Korte lijnen van land naar tafel. Als toeleverancier of supermarkt kun je met deze informatie aan de slag. Wat ze uiteindelijk willen is gemak. Deze producten vragen om een goed kloppende en verrassende recepten. In het pak en op de verpakking. En hoe lang duurt het nog voor we grote stukken vlees ook in de supermarkt kunnen krijgen met een heerlijk recept?

 

Laat mij met een frisse kijk naar jouw recept, concept of product kijken. Zodat niemand de verleiding kan weerstaan.

 

Of kom bij me langs in de kookstudio. De koffie staat klaar!

.

 

Ja, ik wil een afspraak maken voor culinaire receptontwikkeling 2017

Culinaire groet,

 

Yolanda

 

YolandavanderJagt_2