New Nordic food recepten voor inspiratie magazine van Sligro

 

Voor het inspiratie magazine van Sligro heb ik New Nordic food recepten geschreven.

 

Pure smaakvolle ingredienten op een eenvoudige manier bereid. Met uiteraard veel nadruk op vis. Hoe komt het dat deze keuken zo in opkomst is? Ook in Nederland.

 

Het is een super mooi nummer geworden met veel informatie.  Of haal er een op bij jouw Sligro.De New Nordic Cuisine is bezig aan een grote opmars.

 

 

Men zegt dat het beste eten uit Scandinavië komt. Restaurant Noma in de Deense Hoofdstad Kopenhagen was tot voor kort het beste restaurant ter wereld. Blijft voor mij overigens de vraag hoe je zoiets nu kunt meten?

 

Belangrijker is de vraag: hoe komt het dat deze keuken zo in opkomst is, ook in Nederland? Zijn het zowel de keuken als de producten zelf of defilosofie erachter?

De New Nordic Cuisine linkt vooral naar de natuur en de gezondheid van de planeet.

 

Zo wordt er veel gebruikgemaakt van streekproducten, zoals kool, wilde inheemse bessen, vis, haver, rogge en gerst.Het is mijn passie om mee te werken aan deze vernieuwing in de wereld van food en productontwikkeling. Graag inspireer ik bedrijven door als ‘smaakmaker’ mee te kijken naar al lopende productieprocessen. En deze recepten succesvol te maken vanuit nieuwe inzichten, trends en creativiteit.

 


 

Een geweldig verfrissende keuken 

 

 

Scandinavië stond niet altijd bekend om haar goede voedsel. Wel om zalm, haring (niet vers en in stukjes geserveerd in diverse sauzen) en natuurlijk de nog immer gewaardeerde Zweedse gehaktballetjes. Al het goede en pure werd geëxporteerd waardoor de lokale bevolking genoegen moest nemen met kant-en-klaar voedsel. Onder aanvoering van onder anderen topchef René Redzepi (tip: lees zijn boeken!) is men teruggegaan naar oude tradities en lokale producten.

 

 

Veelal ookproducten die herontdekt zijn, zoals eetbare planten en paddenstoelen. Voor de export is de New Nordic Cuisine geen gemakkelijk product. Maar de filosofie, het herontdekken van traditionele methodes en het gebruik van lokale producten zijn natuurlijk wel breed en landelijk toepasbaar. Vandaar wellicht de groeiende populariteit.

 

 

Ontdek of herontdek zelf de hernieuwde Scandinavische keuken en laat je inspireren door deze Exclusief die helemaal in het teken staat van de New Nordic Cuisine… in de zomer! Graag nodig ik u uit om samen te werken aan nieuwe inspirerende recepten voor de consument.

 

Succesvolle recepten ontwikkel ik in mijn kookstudio. Het zit hem in de eenvoud om meervoudig succes te boeken!

 

U kunt hier een afspraak met me maken, de deur is open voor een kop koffie en een goed gesprek.

 

Ja, ik ben heel benieuwd en wil graag in gesprek om te sparren over nieuwe ideeën of producten!

 

 

Ja, ik wil graag het fanatstische magazine Nordic Cuisine bekijken

Culinaire groet,

 

Yolanda

 

YolandavanderJagt_2