Receptuurontwikkeling 2017 horeca & restaurants

Gasten zijn meer dan ooit op zoek naar de ultieme beleving.

 

 

Horeca verandert snel. Van nieuwe delivery aan huis concepten tot volledig nieuw uitgevonden menukaarten. Volledig toegespitst op de unieke, ultieme ervaring van diners of lunches met een bijzondere beleving.

 

De invloed van uw gasten groeit. Zij wil zelf meer invloed hebben in de samenstelling van een gerecht. Van generieke menukaart naar maatwerk in het opdienen van gerechten. Specialistische culinaire productontwikkeling wordt de key voor uw succes. De gast vindt het steeds belangrijker te duidelijkheid te krijgen over de herkomst van het voedsel en de manier van bereiden.

 

Dit jaar 2016 heb ik succesvolle culinaire productontwikkelingen doorgevoerd bij meerdere opdrachtgevers. Culinaire topklanten die het belang van productontwikkeling beseffen om hiermee aansluiting te houden bij de snel veranderende culinaire markt. Gemak, kwaliteit en duurzaamheid zijn actuele issues.

 Het is dus als ondernemer belangrijk dat je blijft innoveren, investeren en zeker durft te proberen.

 

Op die manier kun je jouw zaak onderscheiden van de concurrentie en blijf je jouw gasten verrassen. Elke maand een nieuw thema. Denk aan bijvoorbeeld vlees door een specifiek dier in de spotlights te zetten en hier verrassende menu’s omheen te ontwikkelen. Het kan dus zomaar gebeuren dat je er alleen maar rund kunt eten. Creativiteit in culinaire productontwikkeling.

 

Of bijvoorbeeld groenten in de hoofdrol en vlees en vis als bijgerecht. Nu steeds meer mensen doorkrijgen dat we met z’n allen écht (onnodig) teveel vlees consumeren, komt deze trend als meer dan geroepen. Mensen kunnen zelf op basis van vitrines een menu samenstellen. Ook zullen zij gezondere producten gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld quinoa.

 

 


 

Breng verrassing aan op de menukaart

 

Als horeca  tel je tegenwoordig niet meer mee wanneer je geen smakelijke groenten serveert of verassing aanbrengt op de menukaart of presentatie.

Wat mij betreft zal in 2017 smakelijke eten vanuit productontwikkeling prominent op de meukaart terugkomen.

 

 

Ook geinteresserd in nieuwe omzetkansen voor 2017 vanuit inspirerende culinaire productontwikkeling ?

 

Ja, ik wil graag een afspraak maken met met Yolanda om nieuwe omzetkansen te bespreken

Culinaire groet,

 

Yolanda

 

YolandavanderJagt_2